Det første brødet ble bakt lenge før Kristi fødsel, kanskje så tidlig som 5000 år før. I Mesopotamia lærte folk å dyrke og male korn. Mel og vann ble blandet, og flate kaker uten gjær ble stekt på oppvarmede steiner. Fra dette utviklet brødkulturen seg i landene mellom Eufrat og Tigris, og senere spredte denne matvaren seg over hele verden.

Brød på nye måter

Opp gjennom tidene har brød vært en fundamental del av menneskets kosthold. Ulike brødtyper er utviklet av bakere gjennom generasjoner over hele verden. Nordmenn reiser mye og prøver ut nye smaker, samtidig som stadig nye råvarer og matretter blir en del av vårt norske kosthold.

Server hjemmebakt

Duftende, nybakt brød før eller til måltidet - det være seg til suppe, salat, ost eller kanskje bare til et godt glass vin, er noe av det beste som finnes. Og så elsker jo vi nordmenn brød til frokost! Bak brødet selv, det er enklere en du tror. Oppskriftene finne du her.