Med våren kommer de nye grønnsakene. Den første av dem alle er aspargesen.

Verdens beste?

Kokkene står i kø for å få tak i norsk asparges. Mange mener den er det beste som finnes i hele verden. Utsøkt gode råvarer som asparges bør nytes så enkelt tilberedt som mulig for å få frem den fantastiske smaken.

Det enkle er ofte det beste

Det er ikke mye forberedelser som skal til med en råvare som denne. Kokt asparges med hollandaisesaus, litt spekeskinke eventuelt lett grillet med smør eller hvitløksmør smaker fantastisk! 

En annen spesialitet er frisk asparges i store biter som freses lett i en stekepanne sammen med litt løk og godt smør (eventuelt litt skinke) og puttes i nystekt pitabrød. 

Fort gjort

Å koke frisk asparges er gjort i en fei. Og den trenger ikke skrelles før den tilberedes.

  • Kok opp vann i en vid kjele eller aspargeskjele, tilsett litt salt (1 ss pr. liter) og litt sukker (1/2 ts pr. liter)
  • Legg aspargesen i når vannet fosskoker
  • Når vannet koker opp igjen, er de ferdige

TIPS: avkjøl aspargesen i raskt kaldt vann så holder den seg sprø og fin.