Oppskrift på Ostedipp med Ridderost, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostedipp med Ridder®

En skikkelig hot ostedipp. Med jalapanos og Ridder® er dette en dipp som passer til tortillachips, vanlig potetgull eller som en saus til tacofesten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvor hot du ønsker dippen kan du styre etter hvor mye chili du tilsetter.

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.

  2. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.

  3. Visp mel i smørblandingen og rør rundt.

  4. Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).

    Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.

  5. Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.

    For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.

  6. Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.