Oppskrift på Ostedipp med Ridderost
0

Ostedipp med Ridder®

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig hot ostedipp. Med jalapanos og Ridder® er dette en dipp som passer til tortillachips, vanlig potetgull eller som en saus til tacofesten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stksmå rød chili
3 stkjalapenos
2 stkplommetomater
½ stkløk
4 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
2 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
250 gramRidder®
1 desiliterhakket frisk koriander
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.
  2. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
  3. Visp mel i smørblandingen og rør rundt.
  4. Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).

    Tips:

    Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.

  5. Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.

    Tips:

    For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.

  6. Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.

Tips:

Hvor hot du ønsker dippen kan du styre etter hvor mye chili du tilsetter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften