Oppskrift på Bearnaisesaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Béarnaisesaus

Har du smakt en skikkelig béarnaise, vet du hvorfor det lønner seg å bruke tid på å lage en saus fra bunnen av. Denne oppskriften må du prøve!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom béarnaisesausen skiller seg når du tilsetter smøret (eller senere), er ikke dette noen krise. Ta en sammenpisket eggeplomme i en liten gryte/ildfast bolle og sett den over vannbadet. Tilsett så den skilte sausen i en tynn stråle i den nye eggeplommen, under konstant visping.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele ved middels varme. Sett det til side.

  2. Ha hvitvinseddik, hvitvin, laurbærblad, sjalottløk, knuste pepperkorn og estragon i en annen kjele. Kok opp og la væsken koke inn til det er igjen under halvparten (reduksjon). Dette tar 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.

  3. Ta frem det smeltede smøret, som nå har skilt seg (det klarnede smøret ligger som et gjennomsiktig lag øverst, mens melken ligger på bunnen i kjelen). Øs forsiktig ut det klarnede smøret. Melkerestene skal ikke benyttes.

  4. Sett kjelen/bollen med krydderreduksjonen i vannbad (ildfast bolle plassert over en mindre kjele med kokende vann). Bollen må ikke berøre det kokende vannet! Tilsett eggeplommene i væsken, og visp til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne.

  5. Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under konstant visping. Dette vil føre til at sausen får en tykk og luftig konsistens. Ta kjelen/bollen opp fra vannbadet. Tilsett finhakket estragon. Smak til med salt og pepper.