Spicy hot chilisennep

Spicy hot chilisennep

6
8
Enkel30 min
Chili fremhever varmen i sennepsfrøene, slik at den blir sterk på en annen måte en Dijon-sennepen. Hjemmelaget chilisennep er deilig til glasering av skinken, eller perfekt på ostesmørbrødet. Denne oppskriften gir ca. 5 dl hot sennep. Husk å sette av minimum 12 timer til bløtlegging av sennepsfrø.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 ½ dl
    sennepsfrø
  • 2 dl
    eplesidereddik
  • 2 dl
    øl , helst lager
  • 4 stk
    habanero
  • ¼ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha sennepsfrø, eplesidereddik og øl i et stort glass med lokk. La stå mørkt i minimum 12 timer, gjerne over natten.

  2. 2

    Finhakk habanero chili og rør inn salt og habanero i sennepsmiksen. Bland godt og ha over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til du har ønsket konsistens, enten som grov sennep eller fin.

  3. 3

    Hell sennepen over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.

Tips

Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Del denne oppskriften: