Baba ganoush

Baba ganoush

0
20
Enkel60 min
Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    auberginer
  • 2 dl
  • 1 ss
    sesamolje
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    sitron
  • ¼ ts
    malt spisskummen
  • 1 ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.

  2. 2

    Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.

  3. 3

    Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.

    Tips

    Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.

Tips

Baba ganoush er en populær hovedingrediens i vegetarretter. Den kan også lages i ovn om du ikke har en grill. Stek augberginene myke på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv baba ganouch for eksempel i pitabrød med masse fersk salat.

Del denne oppskriften: