Oppskrift på Baba ganoush
0

Baba ganoush

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkauberginer
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjesesamolje
2 stkhvitløksfedd
1 stksitron
¼ teskjemalt spisskummen
1 teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.
  2. Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
  3. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.

    Tips:

    Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.

Tips:

Baba ganoush er en populær hovedingrediens i vegetarretter. Den kan også lages i ovn om du ikke har en grill. Stek augberginene myke på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv baba ganouch for eksempel i pitabrød med masse fersk salat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften