Oppskrift på Bønnemos til matpakken
0

Bønnemos til matpakken

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er gøy med alt som kan dyppes, og i matpakken kan du ha med denne mettende bønnedippen i en egen boks. Den er god til både knekkebrød, brød og grønnsaksstaver.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

1 bokshermetiske hvite bønner
1 desiliterolivenolje
2 spiseskjeTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Til servering

2 stkgrovt knekkebrød av rug
¼ stkagurker
1 stkgulrot
10 stksukkererter
4 stkreddiker

Slik gjør du det

  1. Skyll bønnene godt og la renne av seg. Bruk en stavmikser og kjør til en fin mos med olje, crème fraîche, most hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrell og del gulrot og agurk i staver og reddiker i to. Server til dippen med frøknekkebrød.

    Tips:

    Denne dippen kan også smøres på brød og toppes med skinke eller nytes til grillet kylling, med pitabrød eller i en wrap med salat.

Tips:

Bytt gjerne ut de hvite bønnene med kikerter og tilsett litt sesamolje. Da har du en enkel hummus-variant.

Kommentarer

Produkter i oppskriften