Oppskrift på Aprikoschutney
4

Aprikoschutney

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chutney eller marmelade er nydelig sammen med en god ost, som for eksempel Norvegia Fyldig. Kjøp den ferdig i butikken eller lag chutney fra bunnen. Hjemmelaget chutney som du legger i et glass med lokk er flott som spiselig gave til en osteelsker!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramtørkede aprikoser
2 desilitervann
1 stkrevet skall av appelsin
1 desiliterSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 spiseskjesukker eller honning
3 spiseskjesitronskall
1 stkvaniljestang
8 stkhele kardemomme
1 desilitervalnøtter

Slik gjør du det

  1. I denne oppskriften på hjemmelaget chutney starter du med å snitte vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele.
  2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.
  3. Skjær tykke skiver av osten og del eventuelt i trekantbiter. Legg Norvegiaskivene på smurte brødskiver sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften