Aprikoschutney

Aprikoschutney

4
31
Enkel30 min
Chutney eller marmelade er nydelig sammen med en god ost, som for eksempel Norvegia Fyldig. Kjøp den ferdig i butikken eller lag chutney fra bunnen. Hjemmelaget chutney som du legger i et glass med lokk er flott som spiselig gave til en osteelsker!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    tørkede aprikoser
  • 2 dl
    vann
  • 1 stk
    revet skall av appelsin
  • 1 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
  • 4 ss
    sukker eller honning
  • 3 ss
    sitronskall
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 8 stk
    hele kardemomme
  • 1 dl
    valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    I denne oppskriften på hjemmelaget chutney starter du med å snitte vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele.

  2. 2

    Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.

  3. 3

    Skjær tykke skiver av osten og del eventuelt i trekantbiter. Legg Norvegiaskivene på smurte brødskiver sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

Del denne oppskriften: