Oppskrift på Rømmedipp
0

Dill-rømme, Estragon-rømme og Basilikum-rømme

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Basilikumrømme er som skapt for en sommerlig tomatsalat, og til rekene er dill-rømme et sikkert kort. Vil du ha en rømmedressing som kan erstatte bearnaisesausen til biffen? Da er estragon-rømme veien å gå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Dill-rømme

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
3 spiseskjefinhakket dill
2 spiseskjesitronsaft
1 teskjefinrevet sitronskall
teskjekajennepepper
¼ teskjesalt
teskjepepper

Estragon-rømme

3 desiliterTINE Seterrømme
4 spiseskjefinhakket estragon
½ stkfinhakket sjalottløk
1 teskjehvitvinseddik
¼ teskjesalt
teskjepepper

Basilikum-rømme

4 spiseskjebasilikum
¼ teskjesalt
3 desiliterTINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    Dill-rømme

  1. Bland lettrømme, dill, sitronsaft, sitronskall og krydder sammen til en dipp. Smak til om du synes den trenger mer sitronsaft eller krydder.

    Tips:

    Passer perfekt til fisk og skalldyr.

  2. Estragon-rømme

  3. Seterrømme piskes stiv sammen med finhakket estragon, finhakket sjalottløk og hvitvinseddik. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Dette er en dressing som kan erstatte en béarnaisesaus og passer veldig godt til grillet kjøtt.

  4. Basilikum-rømme

  5. Plukk bladene fra en potte basilikum og grovhakk dem. Ha dem over i en blender sammen med litt salt. Tilsett lettrømme og kjør dette til en fin og grønn dressing.

    Tips:

    Denne passer veldig godt til en tomatsalat med mozzarellaost.

Tips:

Hver rømmedipp passer til ca. 4 peroner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften