Oppskrift på Tomatsuppe
0

Tomatsuppe

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Å lage tomatsuppe fra grunnen er lett og smaker herlig. Litt løk, hakkede tomater og buljong, og suppen er klar til servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhardkokte egg delt i to
2 ½ desiliterukokt pasta skruer, kokt
1 stkgul løk
2 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 spiseskjehvetemel
2 bokshermetiske tomater, hakkede
6 desilitervann
2 spiseskjegrønnsakfond, eller
1 stkbuljongterning, om du ikke bruker fond
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør:

4 skivergodt brød

Slik gjør du det

  1. Kok egg i 10 minutter.
  2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
  3. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr i smør i 2 minutter til løken er myk.
  4. Pisk inn mel. Tilsett tomat, vann og fond eller buljongterning.
  5. Kok under lokk i 10 minutter.
  6. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser.

    Tips:

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte.

  7. Smak til suppen med salt og pepper. Server med godt brød til.

Tips:

Friske krydderurter smaker godt i tomatsuppe. Prøv med timian, rosmarin, kjørvel, oregano eller basilikum.

Kommentarer

Produkter i oppskriften