Oppskrift på Sopp- og løksuppe
2

Sopp- og løksuppe

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne suppen er rask og enkel å lage. Hvorfor ikke ta oppmålte ingredienser med ut i skogen og koke den på primusen?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramfersk sopp (i skiver)
1 stkrødløk (hakket)
1 stkpurre (i skiver)
1 spiseskjeTINE Meierismør
spiseskjemel
3 desiliterTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
3 desiliterbuljong (vann + 1 terning)
1 ½ desiliterTINE Matfløte
½ teskjesalt og pepper
1 littpersille

Slik gjør du det

  1. Stek sopp, løk og purre i smør i 5–10 minutter. Dryss over mel og spe ut med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
  3. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen rykende varm.

Tips:

Ta med NÅ ferdig pannekakerøre og stek i panne på primusen til dessert. Smaker godt for store og små.

Kommentarer

Produkter i oppskriften