Oppskrift på Skogsoppsuppe med chèvre
1

Skogsoppsuppe med chèvre

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramblandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
2 stksjalottløk
3 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
5 desilitersopp kraft evt. buljong
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 desiliterTINE Matfløte
190 gramChevre Naturell Haukeli
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 teskjesukker
1 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
  2. Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
  3. Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
  4. Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
  5. Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.

Tips:

Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften