Skogsoppsuppe

Skogsoppsuppe

0
19
Enkel25 min
En varmende og smaksrik suppe med hint av skog. Denne suppen er full av næring og fin å ha med på tur! Sopp er godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 l
    sopp , for eksempel kantarell, traktekantarell, steinsopp og/eller sjampinjong
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 3 ss
  • 2 ss
    hvetemel
  • 4 dl
  • 6 dl
    kjøttkraft
  • ½ stk
    purre
  • 1 stk
    rød paprika

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk sopp og løk i små biter og fres i en varm gryte med litt av smøret til mykt, ca. 6 minutter. Del gulrot i små terninger og ha i. Fres videre i et par minutter.

  2. 2

    Ha i resten av smøret, la det smelte og dryss over mel. Rør til det tar litt farge, ca. 1 minutt. Spe med melk og kraft og rør. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.

  3. 3

    Finsnitt purre i skiver og del paprika i små terninger. Ha i suppen og kok opp. La småkoke noen minutter.

  4. 4

    Server suppen rykende varm med brød og smør til, eller hell den over på termos og ta den med på tur i skogen.

    Tips

    Det finnes mange fine turtermoser på markedet. Velg gjerne en mat-termos. Den har større åpning og er godt egnet til tykkere supper med biter.

Tips

Har du ikke frisk sopp, kan du vanne ut tørket sopp med kokende vann. Da trenger du mindre sopp, ca. 100 g, for tørket sopp har mer intens smak. I tillegg kan du bruke soppvannet som erstatning til kjøttkraften.

Del denne oppskriften: