Oppskrift på Ribollita, foto: TINE kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ribollita

Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.

    Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

  2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.

  3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper.

    Server med brød, parmesan og olivenolje.

Lignende oppskrifter