Oppskrift på Rekesuppe til fest
2

Rekesuppe til fest

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på rekesuppe tar ikke lang tid å lage og smaker nydelig. En skvett fløte gjør susen og runder av smaken perfekt. Suppen passer fint som forrett til middag og i en større festmeny.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkpurre
2 stkgulrøtter
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjehvetemel
1 litervann
2 stkhønsebuljongterninger eventuelt fiskebuljong
2 desiliterTINE Matfløte eller kremfløte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
400 gramrensede reker
Littfrisk timian

Slik gjør du det

  1. Vask og skrell gulroten. Strimle gulrot og purre tynt, ca 5 cm lange strimler.
  2. Surr i smør, på middels sterk varme i noen minutter. Strø på hvetemel, tilsett vann og buljongterninger og la alt koke opp.

    Tips:

    Tilsett gjerne et finhakket hvitløkfedd med grønnsakene for ekstra god smak.

  3. Rør inn fløte og la det koe på svak varme i 3-5 minutter. Rør inn rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt).

    Tips:

    Gi suppen ekstra god smak ved å smake til suppen med litt soyasaus.

  4. Smak suppen til med salt og nykvernet pepper. Server suppen med et dryss av timian og godt brød til.

Tips:

Husk at rekene må legges i rett før servering, slik at de ikke blir seige.

Kommentarer

Produkter i oppskriften