Oppskrift på Pølsesuppe
5

Pølsesuppe

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeTINE Meierismør
300 gramfalukorv eller annen pølsetype
1 spiseskjehvetemel
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 bokshermetiske tomat
2 stkhønsebuljongterninger
6 desilitervann
1 teskjetørket oregano eller basilikum
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.
  2. Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.

    Tips:

    I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.

  3. Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.
  4. Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.

Tips:

Du kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften