Minestrone

Minestrone

2
49
Enkel30 min
Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    løk
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 2 ss
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    squash
  • ¼ stk
    hodekål
  • ½ dl
    bladpersille (kan sløyfes)
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 2 dl
    pasta , gjerne skjell
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger
  • 1 l
    vann
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.

  2. 2

    Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.

  3. 3

    La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.

    Tips

    Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.

Tips

Bytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.

Del denne oppskriften: