Mexisuppe

Mexisuppe

6
129
Enkel15 min
Den dufter godt, smaker godt og metter godt - suppe er alle tiders mat både til hverdags og fest. I kombinasjon med det "hotte" kommer friskheten i Crème Fraîche til sin rett i denne gode meksikanskinspirerte suppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    purre
  • 1 ss
  • 2 ss
    tacokrydder
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 4 stk
    poteter
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 6 dl
    vann
  • 1 ss
    kalvefond
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Ved servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær purre i ringer og stek den myk og blank i stekepannen. Stek kjøttdeigen smuldrete i pannen i smør.

  2. 2

    Tilsett tacokrydder, tomatpure og potetene skåret i terninger. Stek dette i et par minutter. Spe med tomatene, vann og fond. Kok i 10 minutter og smak så godt til med krydder.

  3. 3

    Server suppen med en god klatt Crème Fraîche. Og gjerne et blad basilikum.

Tips

Du kan lage ditt eget tacokrydder ved å blande 1 ts chilipulver, 1 knivsodd løkpulver, 1 knivsodd hvitløkpulver, 1 knivsodd knuste chiliflak (eller tørket, knust piri-piri), 1 knivsodd tørket oregano, 1/2 ts paprikapulver, 1 1/2 ts kumin, 1 ts salt og 1 ts knust, svart pepper. Varm krydderet opp i en tørr stekepanne rett før du skal bruke det sammen med 500 gr kjøttdeig. Du kan erstatte hvitløkspulveret med to fedd fersk hvitløk. Finhakk den og stek den litt i olje før du har i det andre krydderet. (Kilde:Christopher Sjuve, Klikk.no)

Del denne oppskriften: