Oppskrift på Mexisuppe
4

Mexisuppe

(43)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den dufter godt, smaker godt og metter godt - suppe er alle tiders mat både til hverdags og fest. I kombinasjon med det "hotte" kommer friskheten i Crème Fraîche til sin rett i denne gode meksikanskinspirerte suppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramkjøttdeig
1 stkpurre
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjetacokrydder
2 spiseskjetomatpuré
4 stkpoteter
1 bokshermetiske tomater
6 desilitervann
1 spiseskjekalvefond
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Ved servering

1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

  1. Skjær purre i ringer og stek den myk og blank i stekepannen. Stek kjøttdeigen smuldrete i pannen i smør.
  2. Tilsett tacokrydder, tomatpure og potetene skåret i terninger. Stek dette i et par minutter. Spe med tomatene, vann og fond. Kok i 10 minutter og smak så godt til med krydder.
  3. Server suppen med en god klatt Crème Fraîche. Og gjerne et blad basilikum.

Tips:

Du kan lage ditt eget tacokrydder ved å blande 1 ts chilipulver, 1 knivsodd løkpulver, 1 knivsodd hvitløkpulver, 1 knivsodd knuste chiliflak (eller tørket, knust piri-piri), 1 knivsodd tørket oregano, 1/2 ts paprikapulver, 1 1/2 ts kumin, 1 ts salt og 1 ts knust, svart pepper. Varm krydderet opp i en tørr stekepanne rett før du skal bruke det sammen med 500 gr kjøttdeig. Du kan erstatte hvitløkspulveret med to fedd fersk hvitløk. Finhakk den og stek den litt i olje før du har i det andre krydderet. (Kilde:Christopher Sjuve, Klikk.no)

Kommentarer

Produkter i oppskriften