Linsesuppe med strimlet kjøtt

Linsesuppe med strimlet kjøtt

3
39
Enkel20 min
En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 boks
    hermetiske røde linser
  • 1 boks
    hakkede hermetiske tomater
  • 1 l
    hønsebuljong (vann + buljongterning)
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    strimlet oksekjøtt , eller svin
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.

  2. 2

    Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.

    Tips

    Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

  3. 3

    Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

    Tips

    Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

  5. 5

    Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.

Tips

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Del denne oppskriften: