Oppskrift på Linsesuppe med strimlet kjøtt
2

Linsesuppe med strimlet kjøtt

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rykende varm suppe med røde linser, chili, tomat og saftig oksekjøtt smaker godt uansett vær og vind.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 bokshermetiske røde linser
1 bokshakkede hermetiske tomater
1 literhønsebuljong (vann + buljongterning)
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
400 gramstrimlet oksekjøtt, eller svin
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Tilbehør:

4 stkbrødskiver
4 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Skrell løk og hvitløk. Hakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør i 2 minutter i en kjele, til løken er myk.
  2. Skyll linser godt i kaldt vann og ha dem i kjelen med løken, sammen med tomat og buljong.

    Tips:

    Linsene kan byttes ut med hermetiske bønner.

  3. Kok under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek kjøttstrimler i smør i 2–3 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

    Tips:

    Stek strimlene i to omganger så de blir stekt, ikke kokt.

  5. Ha kjøttstrimlene i suppen og server med brød og smør.

Tips:

Lag gjerne dobbel porsjon suppe. Restene kan fryses til senere.

Kommentarer

Produkter i oppskriften