Oppskrift på Kremet gresskarsuppe

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kremet gresskarsuppe

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer creme fraiche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Slik gjør du

Ristede gresskarkjerner:

  1. Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.

Suppe:

  1. Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.

  2. Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper

    Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Lignende oppskrifter