Oppskrift på Kremet gresskarsuppe
0

Kremet gresskarsuppe

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ristede gresskarkjerner:

50 gramtørrede gresskarkjerner
¼ teskjesalt

Suppe:

650 gramgresskar, i biter
10 gramTINE Meierismør
2 stkhakket sjalottløk
3 stkhvitløksfedd
2 spiseskjefinhakket rød chili
2 teskjekorianderfrø
1 ½ desiliterSunniva® Original Appelsinjuice
5 desiliterhummer buljong, gjerne hummerfond
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ teskjesalt
1 teskjepepper

Slik gjør du det

    Ristede gresskarkjerner:

  1. Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.
  2. Suppe:

  3. Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
  4. Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Tips:

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer creme fraiche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Kommentarer

Produkter i oppskriften