Oppskrift på Kremet blomkålsuppe, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kremet blomkålsuppe

Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Stavmikser
TIPS!: Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.

    Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

  2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.

  3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.

Lignende oppskrifter