Oppskrift på Kremet blomkålsuppe
4

Kremet blomkålsuppe

(83)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

Ostekrutonger

4 skivertørt brød, i terninger
2 spiseskjeolivenolje
½ teskjefingersalt (flaksalt)
1 teskjetørket oregano
1 desiliterTINE Revet Ost Lettere

Blomkålsuppe

1 stkløk, hakket
½ stkpurre, i biter
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkblomkål
1 literhønsebuljong
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.

    Tips:

    Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

  2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
  3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.

Tips:

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Kommentarer

Produkter i oppskriften