Oppskrift på Kikertsuppe med ostechips
0

Kikertsuppe med ostechips

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stekebrett med bakepapir

Ingredienser

600 gramhermetiske kikerter, silt av
200 gramhermetiske tomater, hakket
1 litergrønnsaksbuljong
2 stkhvitløksfedd, finhakket
2 stklaurbærblader
1 stkliten kanelstang
1 teskjetørket timian, evt. 1 spiseskje hakket frisk timian
1 desiliterTINE Kremfløte
100 gramgrønnkål, i tynne strimler
¾ teskjesalt
½ teskjekvernet hvit pepper

Topping:

2 stkepler, i små terninger
3 spiseskjesitronsaft

Ostechips:

100 gramNorvegia® Revet
½ teskjepaprikapulver
2 spiseskjevalnøtter

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovn på 225 °C.
  2. Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
  4. Topping:

  5. Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.
  6. Ostechips:

  7. Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.

    Tips:

    Bruk gjerne andre varianter av revet ost.

  8. Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.

Tips:

Server gjerne rundstykker/brød og smør til suppen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften