Oppskrift på Jordskokksuppe
2

Jordskokksuppe

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
500 gramjordskokker
½ spiseskjeTINE Meierismør
1 desilitertørr hvitvin
5 desilitervann
2 stkgrønnsaksbuljong
3 desiliterTINE Matfløte
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør:

2 stkpariser loff

Slik gjør du det

  1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.
  2. Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.
  3. Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.

Tips:

Hvis du ikke får suppen helt glatt, kan du sile den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften