Oppskrift på Gulrotsuppe med appelsin
0

Gulrotsuppe med appelsin

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget gulrotsuppe er enklere enn du tror. Denne suppa blir lett en favoritt hos barna.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stkgulrøtter
2 stkhvitløksfedd
1 stkappelsin
1 stksitron
3 desilitervann
¼ teskjemuskat
3 desiliterSunniva Original Appelsinjuice
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desiliterTINE Matfløte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skrell gulrot og skjær dem i skiver. Skrell hvitløk. Skrubb appelsin i varmt vann. Strimle eller riv av det gule skallet. Press sitron.
  2. Ha gulrøtter, hvitløk, appelsinskall, sitronsaft og vann i en kjele. Legg på lokk og småkok til gulrøttene er møre, i ca. 20 minutter.
  3. Avkjøl suppen litt. Tilsett muskat og appelsinjuice. Hell det i blenderen og kjør til alt er most. Du kan også bruke en stavmikser.
  4. Ha suppen i kjelen, rør i melk og fløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen igjen, men ikke la den koke.

    Tips:

    Nybakt brød med smør og et dryss kvernet pepper smaker ekstra gost til.

Tips:

For å få mest mulig ut når du skal presse sitrusfrukter, kan du gjøre følgende: Kok opp vann og hell det i en kjele. Legg sitrusfrukten oppi og kok lett. Når sitrusfrukten er varm, er det lettere å få ut all saften.

Kommentarer

Produkter i oppskriften