Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk suppe som ser fantastisk innbydende ut.

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

2
28
Enkel20 min
Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

Strimlet kjøtt:

Ertesuppe:

  • 2 stk
    løk , grovhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , grovhakket
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 5 dl
    vann
  • 1 stk
    buljongterning
  • 500 g
    dypfryste erter
  • 4 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.

    Tips

    Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

Ertesuppe:

  1. 2

    Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.

  2. 3

    Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.

Tips

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Del denne oppskriften: