Oppskrift på Gratinert tomatsuppe med tortillachips, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C

Suppe:

  1. Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.

  2. Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.

    2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

  3. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

Kjøtt og gratinering:

  1. Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.

  2. Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.

Lignende oppskrifter