Oppskrift på Gratinert tomatsuppe med tortillachips
2

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Suppe:

1 stkgul løk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 spiseskjehvetemel
2 bokshermetiske tomater, hakkede
6 desilitervann
2 spiseskjegrønnsakfond eller buljongterning
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Kjøtt og gratinering:

3 stkkyllingfileter, i terninger
2 stkpoteter, kokt og skåret i terninger
2 stkrøde epler, i terninger
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 bokskidneybønner, skylt i vann
100 gramTINE Revet Ost Original eller annen god ost
½ posetortillachips
2 spiseskjekoriander, grovt hakket

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 °C
  2. Suppe:

  3. Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.
  4. Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.

    Tips:

    2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

  5. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.

    Tips:

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

  6. Kjøtt og gratinering:

  7. Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.
  8. Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.

Tips:

Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften