Oppskrift på Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk suppe som ser fantastisk innbydende ut.
0

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Strimlet kjøtt:

2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
400 gramstrimlet svinekjøtt
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Ertesuppe:

2 stkløk, grovhakket
1 stkhvitløksfedd, grovhakket
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
5 desilitervann
1 stkbuljongterning
500 gramdypfryste erter
4 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør:

4 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    Strimlet kjøtt:

  1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.

    Tips:

    Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

  2. Ertesuppe:

  3. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.
  4. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.

Tips:

Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Kommentarer

Produkter i oppskriften