Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grønn ertesuppe med strimlet svinekjøtt

Denne ertesuppen med strimlet svinekjøtt er superrask å lage. Med dypfryste erter får du en frisk og innbydende suppe.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bytt gjerne ut strimlet svinekjøtt med en kokt svineknoke. Da får du god kraft til suppen også.

Slik gjør du

Strimlet kjøtt:

  1. Varm smør i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt på sterk varme i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.

    Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Da unngår du at kjøttet kokes og blir tørt.

Ertesuppe:

  1. Fres løk og hvitløk raskt i en gryte sammen med smør. Ha i vann og buljongterning. Kok opp.

  2. Tilsett erter og kok i 3–4 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

    Server suppen toppet med kjøtt og crème fraîche.

Lignende oppskrifter