Oppskrift på Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon
0

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

8 desilitergrønnsaksbuljong
2 desiliterTINE Matfløte
500 gramfrosne erter
2 spiseskjegrønn pesto
½ teskjesalt
½ teskjemalt hvit pepper
1 ½ litervann
400 gramutvannet klippfisk, i tykke strimer
2 spiseskjeTINE Meierismør
200 grambacon, i små biter

Slik gjør du det

  1. Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.
  2. Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.

    Tips:

    I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

  4. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.
  5. Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.

Tips:

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften