Oppskrift på Grønn aspargessuppe
0

Grønn aspargessuppe

(17)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på en perfekt liten forrett til vår- og sommergjestene. Suppen er laget med grønn asparges og smaker friskt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramasparges
2 stksjalottløk
2 stkvårløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 desiliterTINE Matfløte
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 spiseskjekyllingfond
littsalt og pepper
1 teskjesukker
2 desilitermusserende hvitvin, Farris eller Mozell

Tilbehør:

8 stkreddiker
2 spiseskjefrisk grovhakket timian

Slik gjør du det

  1. Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Skjær resten av aspargesen i små biter.
  2. Stek sjalottløk og og vårløk i smør i en kjele. Tilsett asparges og la den steke med i noen minutter. Spe med fløte, melk og kyllingfond. La det koke i 5 minutter.
  3. Miks suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl.
  4. Rør inn musserende vin like før servering. Pynt med reddikskiver og timian.

Tips:

Du kan erstatte musserende vin med Farris eller annet mineralvann som ikke er svært søtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften