Oppskrift på Grønn aspargessuppe
0

Grønn aspargessuppe

(20)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på en perfekt liten forrett til vår- og sommergjestene. Suppen er laget med grønn asparges og smaker friskt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gasparges
2 stksjalottløk
2 stkvårløk
1 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Matfløte
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 sskyllingfond
littsalt og pepper
1 tssukker
2 dlmusserende hvitvin, Farris eller Mozell

Tilbehør:

8 stkreddiker
2 ssfrisk grovhakket timian

Slik gjør du det

  1. Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Skjær resten av aspargesen i små biter.
  2. Stek sjalottløk og og vårløk i smør i en kjele. Tilsett asparges og la den steke med i noen minutter. Spe med fløte, melk og kyllingfond. La det koke i 5 minutter.
  3. Miks suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl.
  4. Rør inn musserende vin like før servering. Pynt med reddikskiver og timian.

Tips:

Du kan erstatte musserende vin med Farris eller annet mineralvann som ikke er svært søtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften