Oppskrift på Frisk ertesuppe
2

Frisk ertesuppe

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

1 stkløk, finhakket
2 spiseskjeTINE Meierismør
600 gramfrosne erter
8 desiliterhønsebuljong
2 spiseskjesitronsaft
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Til servering

1 stkgrov baguette
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

  1. Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
  2. Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 7 minutter.
  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og rør inn sitronsaft og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

  4. Server suppen varm, med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Tips:

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny.

Kommentarer

Produkter i oppskriften