Oppskrift på Frisk ertesuppe

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Frisk ertesuppe

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Stavmikser
TIPS!: Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny.

Slik gjør du

  1. Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.

  2. Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 7 minutter.

  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og rør inn sitronsaft og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

    Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

  4. Server suppen varm, med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Lignende oppskrifter