Frisk ertesuppe

Frisk ertesuppe

4
70
Enkel15 min
Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 1 ss
  • 600 g
    frosne erter
  • 8 dl
    hønsebuljong
  • 3 dl
  • 2 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    hakket gressløk (kan sløyfes)

Serveringsforslag

Slik gjør du det

  1. 1

    Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.

  2. 2

    Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

    Tips

    Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

  4. 4

    Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Tips

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 

Del denne oppskriften: