Oppskrift på Fransk grønnsaksuppe
7

Fransk grønnsaksuppe

(43)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fennikel har mange gode egenskaper, særlig god smak. Denne næringsrike suppen passer både som forrett og hovedrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
100 gramsellerirot
1 stkgulrot
1 stkfennikel
2 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 bokshermetiske tomat (400 g)
1 litergrønnsaksbuljong
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Tilbehør:

4 skivergrovbrød

Slik gjør du det

  1. Skrell og hakk løk. Skrell sellerirot og gulrot. Skjær fennikel i biter og finhakk hvitløk.
  2. Smelt smør i en kjele og surr grønnsaker og løk noen minutter. Tilsett tomat og buljong. Kok ca. 5 minutter til grønnsakene er myke.
  3. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Server suppen med dryss av det grønne på fennikelen, og gjerne med grovt brød til.

Tips:

Visste du at fennikel tradisjonelt ble brukt som ingrediens for å bekjempe overvekt på grunn av oljen, som har beroligende effekt på fordøyelsen?

Kommentarer

Produkter i oppskriften