Oppskrift på Fiskesuppe med laks
12

Fiskesuppe med laks

(63)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en god fiskesuppe med laks. Server gjerne suppen med noen skiver godt brød ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

7 desilitervann
1 ½ stkfiskebuljongterning
30 gramTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjemuskat
1 stkløk
2 stkgulrøtter
1 stkfennikel
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
600 gramlaksefilet i terninger

TIL SERVERING

4 stkrundstykker eller godt brød
4 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann og smuldre i buljongterningen. I en annen mellomstor gryte smelter du smør og rører inn mel, salt, pepper og muskattnøtt. Tilsett deretter litt og litt av buljongvannet, mens du rører godt mellom hver gang til du er kvitt alle klumpene av hvetemel. Kok opp under omrøring på middels sterk varme, ca 5 minutter, til blandingen har tyknet.
  2. Skrell løk og gulrot, og skjær disse og fennikel i forholdsvis tynne strimler. Tilsett grønnsakene i suppen og la dem småkoke til de blir møre, ca 10 minutter.
  3. Tilsett deretter creme fraiche og la det hele koke opp på nytt. I mellomtiden skjærer du laksen i ca 2 cm store terninger.
  4. Tilsett laksen i gryta og skru ned litt på varmen, slik at det ikke lenger koker. La laksen trekke i suppa i ca 5-7 minutter. Fiskesuppa er nå klar til servering. God middag!

    Tips:

    Bruk gjerne annen fisk hvis du ønsker det.

Kommentarer

Produkter i oppskriften