Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell

0
16
Enkel20 min
I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    blåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

  • 1 pose
    fiskesuppe
  • 1 stk
    gulrot i fyrstikklange strimler
  • 100 g
    reker
  • 100 g
    laksefilet i biter
  • 1 dl

Til dryss

  • 1 stk
    finklippet gressløk eller purre i tynne ringer

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Fiskesuppen:

  1. 2

    I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.

  2. 3

    Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.

  3. 4

    Server med godt brød til.

Tips

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Del denne oppskriften: