Oppskrift på Fiskesuppe med blåskjell

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskesuppe med blåskjell

I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Slik gjør du

Blåskjell:

  1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem.
    Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann.
    Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Fiskesuppen:

  1. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.

  2. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.

  3. Server med godt brød til.

Lignende oppskrifter