Oppskrift på Fiskesuppe med blåskjell
0

Fiskesuppe med blåskjell

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramblåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

1 posefiskesuppe
1 stkgulrot i fyrstikklange strimler
100 gramreker
100 gramlaksefilet i biter
1 desiliterTINE Matfløte

Til dryss

1 stkfinklippet gressløk eller purre i tynne ringer

Slik gjør du det

    Blåskjell:

  1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  2. Fiskesuppen:

  3. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
  4. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
  5. Server med godt brød til.

Tips:

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften