Oppskrift på god fiskebollesuppe, foto: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskebollesuppe

Denne suppen tror vi kan bli en favoritt særlig blant barnefamiliene. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du å lage "vanlige" fiskeboller i hvit saus? Lag da en hvit saus med litt mindre væske enn i denne oppskriften og la fiskebollene trekke i sausen i ca 7-8 minutter. Server med kokte poteter, gulrøtter - og gjerne sprøstekt bacon i terninger.

Slik gjør du

Grønnsakene

  1. Skrell gulrøttene og løken, og skjær disse og purre i biter. Stek grønnsakene lett i en panne tilsatt olje på middels sterk varme.

Hvit saus-base

  1. Bland vann og kraft fra fiskebollene/suppebollene til du får ca 1 liter væske til 4 porsjoner suppe. Smelt smøret i en gryte, ha i melet og tilsett deretter litt og litt av væsken mens du rører godt mellom hver gang for å bli kvitt klumper. La dette koke i 10-15 minutter på middels varme. Rør av og til.

  2. Tilsett buljongterningen som du da smuldrer i, ha så i matfløte og creme fraiche. La det koke opp og smak til med salt, pepper og evt litt muskatnøtt.

    Bytt ut muskattnøtt med karri.

  3. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 5 minutter. Til slutt har du i fiskebollene/suppebollene og la de koke til bollene er blitt gjennomvarme, ca 4-5 minutter. God middag!

Lignende oppskrifter