Oppskrift på Enkel gazpacho med raske hvitløkbrød
0

Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

Hvitløksbrød:

4 skiverloff
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd, hakket
2 spiseskjepersille, hakket

Suppe:

1 stkgul løk, hakket grovt
1 stkhvitløksfedd, hakket
1 stkagurk, i biter
1 teskjesalt
2 teskjesukker
1 teskjetabasco
1 teskjeeplesidereddik
1 bokshermetiske tomater
2 spiseskjeolivenolje
4 stkbasilikumblader
12 stkcherrytomater

Slik gjør du det

    Hvitløksbrød:

  1. Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.

    Tips:

    Bruk grov loff hvis du ønsker.

  2. Suppe:

  3. Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.

    Tips:

    Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.

  4. Del tomat, og server i suppen.

Tips:

Lag gjerne suppen klar dagen før, og oppbevar i kjøleskapet til servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften