Oppskrift på Brokkoli- og ostesuppe

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Brokkoli- og ostesuppe

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Slik gjør du

  1. Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.

    Hvordan finhakke løk

  2. Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.

    Hvordan bruke hele brokkolien

  3. Kok opp og hell i en bleder/food processor.

    Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  4. La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen.

    Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Lignende oppskrifter