Oppskrift på Brokkoli- og ostesuppe
2

Brokkoli- og ostesuppe

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkstor løk
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkpotet
8 desiliterkraft, f eks av grønnsaksbuljong
400 grambrokkoli
150 gramSelbu Blå eller annen god blåmuggost
2 desiliterTINE Matfløte elkler Kremfløte
Littsalt og pepper

Slik gjør du det

  1. Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
  2. Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
  3. Kok opp og hell i en bleder/food processor.

    Tips:

    Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  4. La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Tips:

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Kommentarer

Produkter i oppskriften