Oppskrift på Blomkålsuppe grunnoppskrift
0

Blomkålsuppe grunnoppskrift

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blomkålsuppe er manges favorittsuppe og den er lekende lett å lage. Like enkelt som posesuppen, bare mye bedre!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkblomkål
½ stkpurre
4 spiseskjeTINE Meierismør
1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 desiliterhønsebuljong, utblandet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Til servering

8 stkbrødskiver
4 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
  2. Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
  3. Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
  4. Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.

    Tips:

    Det er også godt å sprøsteke litt bacon og små blomkålbuketter og toppe suppen med før servering.

Tips:

En stavmikser er et viktig redskap når du skal lage suppe fra bunnene av. Da kan du bare kjøre suppen glatt direkte i kjelen og slipper en større oppvask.

Kommentarer

Produkter i oppskriften