Oppskrift på Blomkål- og brokkolisuppe
10

Blomkål- og brokkolisuppe

(55)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe smaker godt året rundt, og hjemmelaget er aller best. Dette er en enkel, rask og deilig suppe som metter hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramblomkål
250 grambrokkoli
1 ½ teskjesalt
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
1 literkjøttkraft eller buljong
2 desiliterTINE Matfløte
100 gramrevet Jarlsberg® Original eller annen ost

Slik gjør du det

  1. Del det peneste av blomkål og brokkoli i små buketter og kok dem møre i lettsaltet vann.
  2. Skjær resten av blomkålen og brokkolien i biter, også stilkene, og kok til mørt. Hell i en food processor og la maskinen gå til alt er mos.
  3. Smelt smør, ha i mel og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte. Server suppen med de kokte, varme blomkål- og brokkolibukettene i. Dryss gjerne revet ost over.

Tips:

Server gjerne med godt brød med smør på.

Kommentarer

Produkter i oppskriften