Oppskrift på Blåskjellsuppe med dillsmør, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Blåskjellsuppe med dillsmør

Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Dillsmør:

  1. Bland sammen smør og dill.

Suppe:

  1. Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.

    Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.

  2. La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.

  3. Smak til med salt og pepper.

  4. Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.

Lignende oppskrifter