Bønne- og pastasuppe
Enkel•30 min min
Dette er en vegetarsuppe med inspirasjon fra Italia. Urtene persille, timian og basilikum setter en ekstra smak på suppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkgulrøtter
-
1 stksquash
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 lgrønnsaksbuljong (evt vann tilsatt buljong)
-
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
400 gmakaroni eller annen pasta
-
2 dlvann
-
400 gbønner i tomatsaus
-
1 sstørket persille
-
1 tstimian
-
1 tsbasilikum
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrot. Del gulrot og squash i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
-
2
Kok opp buljong, hakket tomat, pasta, hvitløk og gulrot i en kjele. Senk varmen og la suppen småkoke i 6-8 minutter.
-
3
Tilsett squash og kok opp. La suppen småkoke til alt er mørt, ca 5 minutter. Rør med jevne mellomrom.
-
4
Tilsett vann, bønner, persille, timian, basilikum og pepper. La alt få et lite oppkok.