Oppskrift på Ajo Bianco med Coppa skinke
0

Ajo Bianco med Coppa skinke

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjemandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
1 stksjalottløk i skiver
3 feddhvitløk hakket
1 desilitersherry
20 stkdruer
½ stilkstangselleri
1 skiverbrød (daggammelt)
2 spiseskjeTINE Meierismør
6 desilitervann eller hønsebuljong
3 desiliterTINE Kremfløte
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
8 skiverspekeskinke (f.eks. Coppa)

Slik gjør du det

  1. Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.

  2. Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.

    Tips:

    Server gjerne et godt brød ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften