Oppskrift på Vegetarpizza med Cottage Cheese
0

Vegetarpizza med Cottage Cheese

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 gramgjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ desiliterlunkent vann
2 spiseskjekaldpresset olivenolje
½ teskjesalt
3 desilitersammalt hvete, grov
3 desiliterhvetemel (ca)

Pizzasaus:

2 stkpersillerøtter
1 stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeTINE Meierismør
100 gramspinat
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Pizzafyll:

100 gramsjampinjong evt. annen sopp
½ stkrødløk
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
100 gramrevet Norvegia® Lettere
stkbasilikum

Slik gjør du det

    Ferdig pizzabunn:

  1. Trill Nå pizzabunn ut på et stekebrett med bakepapirsiden ned. Prikk den med gaffel og forstek lett i 5 minutter.
  2. Eller lag din egen grove pizzabunn:

  3. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  4. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
  6. Pizzasaus:

  7. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
  8. Pizzafyll:

  9. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.

Tips:

Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften