Oppskrift på Vegetarpizza med Cottage Cheese

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Vegetarpizza med Cottage Cheese

Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Slik gjør du

Ferdig pizzabunn:

  1. Trill Nå pizzabunn ut på et stekebrett med bakepapirsiden ned. Prikk den med gaffel og forstek lett i 5 minutter.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

  3. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.

Pizzasaus:

  1. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.

Pizzafyll:

  1. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter.

    Pynt med basilikumblader og server.

Lignende oppskrifter