Urteterte

Urteterte

4
5
Enkel45 min
En terte med smak fra Middelhavet. Salte oliven og sødmefulle tomater gir assosiasjoner til blått hav og varmende sol.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn
  • 2 dl
    brødsmuler
  • 200 g
  • 4 stk
    tomater i skiver
  • 10 stk
    ansjoser marinert i olje
  • 1 dl
    oliven
  • 2 ss
    kapers
  • 6 ss
    urter (rosmarin, timian eller oregano), hakket
  • 125 g
    parmesan , revet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Bland brødsmuler og Crème Fraîche, og smør på paideigen.

  3. 3

    Legg på ansjos og tomatskiver med en avstand på ca. 8 cm fra paikanten. Ha på oliven og kapers, og brette ytterkantene over fyllet . Dryss på urter og parmesan og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Tips

#1: Bruk oljemarinerte oliven, det gir en ekstra god smak.#2: Fyll terten med det fyllet du selv liker, her er det kun fantasien som setter grenser!

Del denne oppskriften: