Oppskrift på spinat og laksepai
2

Spinat- og laksepai

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Chevre og laks passer ypperlig sammen, særlig i en pai sammen med spinat og Crème Fraîche.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn
2 stkmedium store poteter
1 stkstor løk
100 gramChevre Naturell Haukeli
200 gramlaks, i terninger
150 stkfersk spinat
3 stkegg
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Legg paideigen i en paiform. Prikk deigbunnen med en gaffel og stek gyllen i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
  2. Skrell potet, skjær dem i små terninger og kok i lettsaltet vann i 5 minutter. Hell vannet av potetterningene.
  3. Finhakk løk og del chevre i små biter. Skjær laks i terninger. Fordel finhakket løk, kokte poteter, laksebiter, spinat og chevre i den ferdigstekte paibunnen.
  4. Pisk egg med Crème Fraîche og salt og pepper i en bolle. Hell forsiktig over fyllet, og sett paien i ovnen. Stek i ca. 30 minutter, til paien er lett gyllen og eggestanden har satt seg.

Tips:

Retten blir enda bedre med et lite dryss finhakket timian.

Kommentarer

Produkter i oppskriften