Oppskrift på Salamipizza med grov pizzabunn
0

Salamipizza med grov pizzabunn

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag din egen grove pizzadeig eller spar tid ved å bruke en av Nå ferdig pizzabunner. Topp pizzaen med biter av salami, vårløk, revet ost og soltørkede tomater eller det ganen måtte ønske. Med pizza til middag er husfreden sikret.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

eller hjemmelaget grov pizzabunn

25 gramfersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ desiliterlunkent vann
½ teskjesalt
2 spiseskjekaldpresset olivenolje
3 desilitersammalt hvete, grov
3 desiliterhvetemel (ca)

Pizzafyll

1 desiliterKesam® Mager eller Original
½ desilitertacosaus, gjerne hot
100 gramsalami eller annen pølse
2 stkvårløk hakket
2 desiliterNorvegia® Revet eller en annen god ost, f eks Jarlsberg
4 desilitersoltørkede tomater delt i biter
1 teskjeoregano

Slik gjør du det

    Ferdig pizzabunn

  1. Sett stekeovnen på 250°C og trill deigen ut på en stekeplate.
  2. Hjemmelaget grov pizzabunn

  3. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha deretter i salt og olje. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
  4. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca 20 minutter.
  5. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  6. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  7. Pizzafyll

  8. Bland kesam og tacosaus. Skjær salami eller pølse i strimler. Smør kesamblandingen på pizzabunnen, strø over Norvegia eller annen god hvitost, vårløk, soltørket tomat, oregano og pølse.
  9. Pizzaen skal steke midt i ovnen. Hvis du bruker Nå ferdigbunn er pizzaen ferdig etter ca 8 minutter. Har du laget din egen grove pizzabunn, lar du den stå i ca 10-15 minutter, til osten har fått en fin, gyllen farge.

Tips:

#1: Pizza er en glimrende måte å få brukt opp rester på. Det finnes nesten ikke den ting som ikke passer på en pizza. Har du for eksempel litt pølse igjen eller rester av et tacosaus, er dette ypperlig å bruke til pizzaen.

#2: Hvis du ønsker en pizzadeig med fint mel finner du oppskrift på det her

#3: Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene før de legges i fryseren. Det gjør du ved å steke bunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca 3 minutter. La bunnen avkjøles før du pakker de i plast og fryser ned.

Kommentarer

Produkter i oppskriften