Oppskrift på Salami- og fetaostpai
0

Salami- og fetaostpai

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på pai som er rask, enkel og full av gode smaker. Crème fraîche i fyllet gir paien en frisk, god og syrlig smak. Paien passer utmerket å servere til lunsj eller som middag med en god salat til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn

1 stkNå® Paibunn

Paifyll

100 gramfersk spinat (eventuelt halv mengde med frossen spinat)
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
100 gramfetaost
8 stkcherrytomater
10 stkstenfrie sorte oliven
50 gramsalami eller annen smaksrik salami
2 teskjetørket oregano
3 stkegg
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    Paibunn

  1. Du trenger en kakeform 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Rull ferdig NÅ Paibunn ut i smurt kakeform. Denne bunnen trenger ikke forstekes.
  3. Del cherrytomatene og fetaosten. Skjær salami i strimler. Fres spinat i panne raskt med salt og pepper. Fordel spinat, fetaost, tomater, oliven og salami i paiskallet. Strø over oregano.
  4. Visp sammen egg og crème fraîche. Hell blandingen over fyllet. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca 30 minutter.
  5. Server gjerne paien lun med en god salat til.

Tips:

Hvis du lager din egen paideig og ønsker en magrere variant, kan du erstatte 150 gram smør med 60 gram smør blandet med 1/2 beger TINE Kesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften