Oppskrift på Ridderpizza, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ridderpizza

Hjemmelaget sprø pizza med Ridderost, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.

  2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.

  3. Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.

    Fiken kan utelates, eller byttes ut med plommer eller pærer.

  4. Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.