Oppskrift på Pizza med spinat og laks

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pizza med spinat og laks

Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Slik gjør du

Ferdig pizzabunn:

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull ut deigen på en stekeplate med bakepapir.

Eller lag din egen pizzabunn:

  1. (Hvis du lager din egen deig, må du beregne ca. 1 time ekstra.) Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (ev. tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til.

  2. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30–45 minutter.

  3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Pizzafyll:

  1. Fordel saus over deigen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel vasket spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.

  2. Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks og nykvernet, svart pepper.

Lignende oppskrifter