Oppskrift på Pizza med spinat og laks
2

Pizza med spinat og laks

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en pizzavariant for voksne, med spinat og skiver av røkelaks dandert på toppen. Helt nydelig!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen pizzabunn:

5 desiliterhvetemel
2 spiseskjeolivenolje
25 gramgjær
3 desilitervann (lunkent)
1 teskjesalt
1 teskjesukker
3 desiliterTINE Crème Fraîche Original eller TINE Kesam Original

Pizzafyll:

1 desiliterløk
150 gramNorvegia® Revet eller Jarlsberg
100 gramfersk spinat
50 grampinjekjerner
8 skiverrøkelaks
1 teskjegrovmalt pepper
1 teskjegrovmalt pepper

Slik gjør du det

    Ferdig pizzabunn:

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull ut deigen på en stekeplate med bakepapir.
  2. Eller lag din egen pizzabunn:

  3. (Hvis du lager din egen deig, må du beregne ca. 1 time ekstra.) Bland mel, olivenolje, smuldret gjær (ev. tørrgjær) og lunkent vann i en food processor. Elt deigen i 10–15 minutter. Tilsett så salt og sukker, og elt deigen i noen minutter til.
  4. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30–45 minutter.
  5. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  6. Pizzafyll:

  7. Fordel saus over deigen. Rens løk og skjær den i tynne skiver. Dryss ost utover bunnen og fordel vasket spinat og løk oppå. Deretter strør du over pinjekjernene.
  8. Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Topp den ferdige pizzaen med røkt laks og nykvernet, svart pepper.

Tips:

Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 3 minutter før du avkjøler dem og legger dem i fryseren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften