Oppskrift på pizza med osteskorpe
0

Pizza med osteskorpe

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Inni den sprø skorpa skjuler det seg deilig, smeltet ost. Hjemmelaget pizza toppet med spekeskinke, løk, sopp, ruccola og mer ost, er ekstra godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzadeig

4 desilitervann
59 gramgjær
2 spiseskjeolivenolje
5 ½ desiliterhvetemel
1 teskjesalt
¼ teskjesukker
4 desiliterTINE Revet Ost Original

Fyll

2 desilitertomatsaus
8 skiverparmaskinke
½ stkløk
8 stksjampinjong
4 desiliterTINE Revet Ost Original

Til servering

200 gramruccola
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett olivenolje og elt inn hvetemel, salt og sukker til en smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. Sett til heving under et klede i 1 time.
  2. Sett ovnen på 225 °C. Kna deigen smidig på et melet arbeidsflate og kjevle ut runde pizzabunner.

    Tips:

  3. Fordel revet ost langs kanten, pensle med vann på begge sider av osten og brett deigkanten over. Lag en tett «rull» langs hele pizzaen med osten inni.
  4. Smør tomatsaus på bunnen. Del sopp og løk i tynne skiver og fordel over. Dryss over revet ost.
  5. Stek midt i ovnen i 20 minutter, eller til kanten er gyllen og osten smeltet. Server med parmaskinke, rucola og rømme på toppen.

Tips:

Du kan naturligvis toppe pizzaen din med det du vil. Prøv en hvit pizza med rømme på bunnen og for eksempel stekt sopp og blåmuggost oppå.

Kommentarer

Produkter i oppskriften